La història de 3 generacions

 

El Cherpi va ser fundat l'any 1.952 per Daniel Espert i Emília Estany, qui ja comptaven amb una llarga trajectòria darrere els fogons i el taulell. Són els dos adults de la fotografia d'aquell any.

Aviat van començar a cuinar-hi, truites, tapes i "platillos", així com el bacallà a la llauna.

Als anys '60, apart de ser conegut pels esmorzars de forquilla i ganivet, es va convertir en un referent del barri del "vermut" dominical i va arribar a posar taules a tota la vorera del carrer Moragas des de la pròpia cantonada del Passatge Maluquer fins al carrer Balmes. Fer-hi l'aperitiu a la terrassa va ser moda fins els anys '70.

 

Precisament, als anys '70 va ser quan la segona generació, en Josep i la Rosa, els nois de la foto, es van incorporar al negoci familiar. Ell va agafar el relleu al taulell i, donada la gran demanda dels plats del dia que servien per dinar, va encetar la tradició de mostrar-los als clients al taulell de la cuina que van habilitar expressament.

La Rosa s'hi va incorporar un anys més tard, amb la jubilació dels fundadors i després de passar per varies escoles de cuina, com la de May Hoffman. Quan va deixar el negoci de carnisseria familiar, el seu marit, el Cisco, també es va incorporar a la cuina per ajudar-los a preparar els peixos frescos i la carn.

El bar Cherpi ja s'havia convertit en el que és ara: una casa de menjars.

 

A la decada dels '80 ja s'hi va incorporar el nét, en Cisco, per a ajudar al taulell i, poc a poc, s'hi va anar incorporant. Igualment, la néta, la Rosa, qui va anar prenent el relleu a la cuina.

Des de l'any 2.002, són ells, la tercera generació qui porta el Cherpi endavant.

1.952

 

RESERVES

 

  

 93 417 3077