Llibres on apareix el "Cherpi"

RESTAURANTS DE BARCELONA (2.012), Julià Peiró

 

L'última aparició del bar "Cherpi" a un llibre ha estat al llibre quatri-lingue d'en Julià Peiró i editat per l'Ajuntament de Barcelona "Restaurants de Barcelona" on el periodista i gastrònom ha cercat, entre l'infinitat d'establiments de la ciutat, uns dos-cents cinquanta que li han semblat els més interessants, sense excloure'n els imprescindibles tant per la seva fama, notorietat o història. Segons ell mateix:

"Com s'han escollit? Amb l'ajut de les xarxes socials i els e-mails. L'Anna Garriga, col·laboradora imprescindible en aquesta tasca, m'ha superat enviant misstges a amics i coneguts on els demanava quins eren els seus preferits i perquè. He de dir que la resposta ha estat massiva, i les opinions molt sensates. Ells han fet la primera i gran selecció, arrodonida amb els noms obligats, que tothom trobaria a faltar".

 

 

 

RESTAURANTES DE BARCELONA DONDE NUNCA TE HAN LLEVADO (2.002) Margarita Puig

 

La periodista i ara molt coneguda "experta" en racons onsòlits de Barcelona, Margarita Puig, l'any 2.002, amb "Restaurantes de Barcelona donde nunca te han llevado" va començar l'exitosa sèrie de llibres-guia de restaurants i altres llocs de Barcelona on fa seleccions de tot allò que creu que mereix la pena descobrir. Com diu ella: "Los lugares verdaderos nunca aparecen en ningún mapa", donant a entendre que la seva tria no és ni molt menys dels "millors" restaurants de Barcelona, sinó dels "desconeguts" més destacables. 

"Pequeño y soleado" és com defineix el Bar Cherpi i "Casera, exquisita y rápida...", la seva cuina.

LA MILLOR CUINA DELS BOLETS (2.000), Llorenç Petràs

 

L'any 2.000, el conegudíssim expert i comerciant de bolets, Llorenç Petràs, paradista del "Mercat de la Boqueria", amb col·laboració de l'Editorial Empúries, va glosar a "La millor cuina dels bolets" les millors receptes fetes amb aquest producte.

L'enamorat dels bolets, tal com Llorenç Petràs es defineix, ens convida a tastar i a gaudir "...d'aquest món apassionant. " 

A la pàgina 150 trobareu la vella i entretinguda recepta familiar del "Cherpi" Mandonguilles de conill amb ceps, que ja fa tres generacions que es cuina als seus fogons.

"L'home del sac", tal com defineix a l'autor Ferran Adrià al pròleg d'aquest llibre ho té clar:

"Espero que La millor cuina dels bolets us encomani una mica d'aquesta passió".

 

Guía off de Barcelona - Restaurantes recomendados Barcelona (2.002), Raquel Mancera

 

L'any 2.002, Raquel Mancera, viatgera infatigable i gastrònoma aficionada, va publicar amb Alba Editorial aquesta guia-Off per a, segons ells, proposar una ruta alternativa per la innumerable oferta gastronòmica de la ciutat. 

"Barcelona es una ciudad cosmopolita por la variedad, tradicional porque mantiene sus raíces y moderna porque los que la habitan están al día de las últimas tendencias. Esta diversidad de gentes y de gustos ha hecho emerger multitud de propuestas originales. La Guía Off de Barcelona te presenta una ruta alternativa y te facilita más de 270 direcciones para que disfrutes de la ciudad. Restaurantes, bares, cafeterías, hostales, pensiones y tiendas que te encantarán, sitios que conoces y otros totalmente nuevos que te sorprenderán. ¿Te apetece moverte por barrios que no son los habituales y descubrir locales con encanto a precios razonables? ¿ Estás cansado de ir siempre a los mismos sitios? ¿Buscas ideas nuevas? Entonces, necesitas esta guía. Disfruta de la Barcelona Off!!" 

INDE, INformació i DEbat (2.003), Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

 

Fins i tot a un llibre d'arquitectura ha aparegut el "Cherpi".

A la pàgina 60 d'aquest INDE, a partir de "La guia Ruta del disseny BCN. 100% selecció (Institut municipal del paissatge urbà i FAD", un grup d'arquitectes que han participat a la seva elaboració proposen cadascún els seus quatre espais predilectes per motius estricatament subjectius i, d'entre ells, Lluís Clotet esmenta el "Cherpi" degut a la seva cuina, barra i altell "...tot excel·lent..." .

1.952

 

RESERVES

 

  

 93 417 3077